cupa menstruala

Despre menstruatie si vacanta

Sezonul vacantelor este mereu in toi. Iar cand vine vorba de acestea, trebuie sa te asiguri ca beneficiezi de tot confortul. Insa, ce faci daca se intampla sa iti vina menstruatia – acea parte delicata a lunii, fix inainte de a pleca in vacanta? Sa anulezi totul, nu poti. Mai ales daca de tine depind si alte persoane sau ai cumparat deja biletele/ cazarea. Insa, nu dispera!

Iti prezentam in acest material cateva recomandari legate de cum sa ai grija de tine in vacanta, daca se intampla sa fii pe stop tocmai in zilele destinate relaxarii. In felul acesta, vei face fata provocarilor.

Rabdare, rabdare si iar rabdare

Ok, s-a intamplat. Si este genul de situatie pe care nu ai cum s-o „desfaci”. Drept urmare, incearca sa privesti si jumatatea mai plina a paharului. Poate nu este totul grozav, dar poate dintr-o vacanta de 7 zile, te alegi cu macar 4 de relaxare. Daca se intampla sa pleci undeva la mare sau intr-un loc in care atractia principala este piscina, lucrurile devin mai complicate. Dar nu fara rezolvare. Fa o lista rapida cu toate activitatile indoor sau care nu includ apa.

Ia-ti medicamente care sa calmeze durerile care sosesc de obicei cu tot cu menstruatie. Poti, eventual comanda un masaj, in loc de o zi la piscina. Inca te poti bronza, dar cu o expunere moderata la soare pentru ca esti mai sensibila in perioada asta.

Protectia necesara – o cupa menstruala

Sa intri in apa si sa fii in siguranta complet, este dificil. Insa, exista cateva trucuri. Poti apela cu incredere la o cupa menstruala in care sa se scurga toate picaturile. Dat fiind faptul ca aceasta se introduce in vagin, nu trebuie sa-ti faci griji ca se va vedea. Poti purta inclusiv costum de baie, fara probleme.cupa menstruala

Totodata, poti alege varianta de a goli cupa menstruala, ori de cate ori ai nevoie, fara niciun fel de probleme. Mergi undeva la baie, te asezi deasupra toaletei, folosesti inelul din partea de jos si…gata. Apoi, spala-te bine pe maini.

In schimb, daca alegi absorbante, nu vei putea ramane in constum de baie, deoarece materialul transparent si subtire al acestuia le va face vizibile. De la caldura, tampoanele pot fi foarte incomode.

Igiena este foarte importanta!

Avand in vedere faptul ca nu esti acasa, poate fi putin dificil sa ai grija perfecta de tine. Tocmai de aceea, recomandam sa fii atenta la igiena din baie, sa folosesti mereu un sapun bun, cu rol dezinfectant si sa speli cu spirt cupa menstruala. Aceasta te va ajuta sa te protejezi, dar si sa economisesti bani.

In ceea ce priveste pastrarea, o poti aseza intr-o cutie. Aceasta trebuie ferita de soare sau de praf. Spre deosebire de absorbante sau tampoane, ea nu se arunca, ci poate fi refolosita ori de cate ori este necesar. Sunt femei care aleg sa o pastreze 3-5 ani.

In ceea ce priveste golirea, aceasta depinde foarte mult de cat de mare este fluxul in ziua respectiva. Deci, te poti astepta la 3-4 goliri pe zi.

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *