Noile staruri în lupta anti-îmbătrânire

Următoarele molecule accelerează producția de colagen şi elastină. Acestea şi-au demonstrat eficacitatea :

RETINOLUL : Redermic [R] de la La Roche Posay, 33,00€

Stim deja că retinolul este un star antirid. Problema ? Poate fi iritant în cantități mari. Din fericire, în ziua de azi chiar şi tenurile sensibile pot folosi fără risc produse care conțin un complex de retinol pur şi retinol LP care se elibereaza progresiv pentru a nu irita. Ȋn plus, un ingredient activ calmant asigură o piele netedă. Formula antiîmbătrânire  produsă de laboratoarele La Roche Posay este foarte reuşita, perfectă pentru tenurile fragile.

 GREFA DIN VIŢA DE VIE : Serul Fermeté Vinexpert de la Caudalie, 24,00€

Studiile asupra resveratrolului au arătat că este o moleculă antiîmbătrânire recunoscută universal. Resveratrolul-Oleyl (extras din vița de vie şi grefat cu un acid oleic) este mult mai stabil şi mai disponibil. Stimulează producția fibrelor de colagen şi elastină şi luptă împotriva rigidizării musculaturii feței. A se folosi după 30 de ani.

 PLANCTONUL reparator : Serul Blue Therapy de la Biotherm, 55,00€

Doar 20% dintre semnele îmbătrânirii sunt endogene şi inevitabile. Pentru repararea celorlalte 80% care se datorează stresului din exterior, Biotherm găseşte soluția în interiorul apei mărilor. Formula acestui ser conține faimosul plancton termal asociat cu o micro-algă regenerantă ce se găseşte într-un lac din Oregon şi o micro-algă restructurantă ce se găseşte în Marea Nordului. Această sinergie repară ridurile, rezolvă delăsarea musculaturii feței şi atenuează petele în doar patru săptămâni de tratament.

 ALGELE care redau volum : Elixir Jeunesse Supreme Ophicée de la Galénic, începând cu 30,00€

Starul acestui produs este alga albastră cu puteri cicatrizante care a fost exploatată într-un medicament cataplasmă pentru îngrijirea plăgilor. Laboratoarele Pierre Fabre au demonstrat recent că cicatrizarea se produce din cauza creşterii micilor vase ale dermei grație unui factor de creştere. Dacă este hrănită bine, derma relansează producția de fibre de colagen, elastină şi acid hialuronic. După 30 de ani de cercetare, extractul prețios din alga albastră, este în sfârşit izolat, stabilizat şi conține factorul de creştere responsabil de întinerirea pielii la toate nivelele. Se recomandă folosirea produsului după 30 de ani.

 GLICANII prețioşi : Serul Zone Regard Liberateur Jeunesse Forever de la Yves Saint Laurent, 60,00€

Ȋn această formulă de îngrijire, atenția este îndreptată spre glicani. Aceste molecule ’antenă’ , situate pe membrana externă a celulelor, orchestrează o perfectă conexiune pentru a asigura bunul mers al mecanismelor cutanate şi în special regenerarea pielii. De fapt, cu trecerea anilor, aceste ‘antene’ se închid, iar țesuturile îmbătrânesc. Pentru a remedia situația, cercetătorii au conceput Glicanactivul, un complex capabil de a relansa comunicarea şi producția de compuşi cheie ai țesuturilor (fibre, zaharuri, acid hialuronic). Rezultatele pozitive au venit foarte rapid (7 zile): piele mai strălucitoare, riduri reduse,ten mai ferm. A se folosi începând cu vârsta de 35 de ani. După această descoperire, aşteptăm cu nerăbdare a doua generație de produse de îngrijire, echipată cu un nou glican care să acționeze asupra melaninei şi calității pielii.

tratamente-impotriva-ridurilor

 ZAHARURI pro-densitate : Revitalift X3 de la L’Oréal Paris, începând cu 17,90€

Pro-Xylanul, un zahăr vegetal care provine din fag, reprezintă ‘starul’ laboratoarelor L’Oréal, care aduc neîncetat produse performante pentru îngrijirea pielii. Ultima oară, Pro-Xylanul a demonstrat că amplifică sinteza de colagen pentru a regenera. Ȋn acest nou produs de îngrijire, Pro-Xylanul este concentrat la 3% şi acționează alături de un activ care netezeşte şi de un acid hialuronic fragmentat pentru a reduce ridurile şi a restaura densitatea pielii. Pentru a se asigura de activitatea asupra țesuturilor, cercetătorii au facut un studiu comparativ : un tratament pe o durată de 8 săptămâni, cu aplicare de două ori pe zi are acelaşi efect cu o şedință antiîmbătrânire de laser fracțional. Acest produs se recomandă după 50 de ani.

 CELULE de origine vegetală : Crème Fondamentale Anti-Age Global de la Yves Rocher, începând cu 19,90€

Rămânând mereu în lumea vegetală, laboratorul Yves Rocher studiază țesuturile vegetale (meristemele) care sunt celule poliactive, capabile să secrete activii necesari vieții. Aceste celule au fost integrate în compoziția produselor de îngrijire, pentru a dinamiza procesele biologice de regenerare a pielii. A se folosi începând cu 35 de ani.

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.