Ce poti face cu ajutorul unui router

Tehnologia a evoluat destul de mult in zilele noastre, astfel ca, atunci cand vine vorba despre routere, va pot spune ca si acestea au evoluat foarte mult in ultima perioada de timp. Daca in urma cu cativa ani ne puteam bucura doar de acele routere clasice, care nu ofereau decat posibilitatea conectarii mai multor calculatoare intre ele, vreau sa va zic ca routerele fabricate in ziua de astazi sunt capabile de mult mai multe lucruri.

Probabil cei mai multi dintre voi deja va intrebati cu ce s- au imbunatatit routerele care apar pe piata in ziua de astazi, iar aceste lucruri le veti afla din cele ce urmeaza. In primul rand, putem spune ca firmele care se ocupa cu fabricarea de routere s- au gandit sa le confere acestora tipuri de retele din ce in ce mai avansate, capabile sa ruleze la viteze destul de mari. Astfel ca, daca inainte gaseam pe pe piata din tara noastra, routere capabile sa ofere o viteza de aproximativ 11 MB/s, vreau sa va spun ca in ziua de astazi lucrurile s- au schimbat semnificativ, caci azi pot fi gasite pe piata din tara noastra routere a caror viteza poate ajunge pana la 54 MB/s.

Insa uneori este posibil sa nu gasiti valorile acestea pe foile de specificatii ale routerelor, astfel ca trebuie sa stiti tipurile de retele cu care acestea sunt dotate si care pot sa ofere viteze de pana la 54 MB/s. Iar in acest caz, vreau sa va spun ca, routerele pe a caror foaie de specificatii este afisata reteaua de tip 802.11g, sunt capabile sa ofere o viteza de 54 MB/s. Desigur, trebuie sa stiti ca pe piata din tara noastra pot fi gasite si routere mult mai performante decat atat, insa preturile acestora sunt unele ceva mai mari. Iar aici este vorba despre cele care sunt dotate cu retele tip 802.11n si care pot oferi o viteza superioara oricarei retele de tip wireless, viteza ce poate ajunge si pana la 144 MB/s.

 

Nu in ultimul rand, trebuie sa stiti si faptul ca, atunci cand doriti sa cumparati un router, trebuie sa va asigurati ca acesta este dotat cu o protectie a retelei, adica cu un firewall. Aceste protectii vin sub denumirea simpla de WPA sau WEP, astfel ca, daca gasiti aceste denumiri pe foaia de specificatii a unui router, trebuie sa stiti ca acesta este dotat cu o protectie a retelei. Rolul acesteia este de a proteja impotriva atacurilor cibernetice. Ultimul lucru la care trebuie sa va ganditi atunci cand doriti sa achizitionati un router este pretul, deoarece in cazul a astfel de aparate putem vorbi despre niste preturi destul de mici.

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.