5 paşi simpli prin care poţi consolida şi îmbunătăţi relaţia cu tatăl tău

Despre mame se spune adeseori că ele sunt mai protective şi mai drăgăstoase decât taţii în relaţia cu copiii lor. Acest aspect depinde însă, de fiecare familie în parte şi de specificul ei.

Cu toate că simţim uneori că mamele ne sunt mai apropiate, taţii ne veghează mereu, prin mecanismele lor proprii.  Prin intermediul acestui articol, doresc să evidenţiez 5 paşi esenţiali prin care îţi poţi îmbunătăţi relaţia cu tatăl tău, în cazul în care consideri că acest lucru este necesar în relaţia voastră.

  1. De câte ori simţi că porţi o discuţie mai aprinsă cu el sau pur şi simplu discutaţi o anumită situaţie în contradictoriu, acordă-i timp să-şi exprime argumentele pe care le are. Încearcă să nu-l întrerupi şi să nu monopolizezi întreaga discuţie.
  2. Încearcă să găseşti momentul potrivit pentru a iniţia o discuţie serioada. De exemplu, începe o conversaţie atunci când este liniştit şi nu are ceva de făcut sau când e supărat dintr-un motiv anume. Găsind un moment oportun, conversaţia poate decurge într-un cadru liniştit, ceea ce ajută de obicei la eviterea certurilor.
  3. De câte ori simţi nevoia unui sfat părintesc, solicită-i ajutorul. Când ai nevoie de un sfat, un umăr să plângi sau să împărtăşeşti o bucurie, tatăl tău poate fi o persoană foarte potrivită în fiecare din aceste contexte. Pe lângă faptul că se va simţi onorat, relaţia voastră se va consolida treptat şi veţi ajunge să vă cunoaşteţi tot mai bine.
  4. Fii sinceră cu el şi spune-i ce simţi. Ca în orice relaţie, sinceritatea şi comunicarea eficienta reprezintă unele dintre cele mai importante ingrediente care conferă stabilitate. Prin urmare, ori de câte ori simţi că ceva scârţâie în relaţia voastră, fii deschisă şi încearcă să ajungeţi la un consens, care să vă mulţumească pe amândoi. E un mecanism mult mai eficient decât să nu vorbiţi deloc sau decât să vă certaţi.
  5. Ca orice relaţie sănătoasă, toate aceste comportamente se păstrează şi se menţin în timp. Telefonează-i când simţi nevoia, în cazul în care locuiţi în oraşe diferite şi vizitează-l când îţi găseşti un weekend mai liber.

Sper ca, într-o oarecare măsură, aceste sfaturi să te ajute nu doar să îmbunătăţeşti relaţia cu tatăl tău dar şi să consolidezi relaţiile de familie, deoarece de cele mai multe ori uitam să le punem în valoare… pur şi simplu pentru că ştim că ei sunt mereu acolo orice s-ar întâmpla.

 

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.