Ce tip de binoclu sa alegi in functie de pasiunea ta?

Cei care sunt foarte pasionati de observarea faunei si a florei au nevoie de timp pentru a face acest lucru, insa la acesta trebuie sa se adauge si instrumentele potrivite pentru a realiza asta. Iar printre acestea se pot numara si binoclurile, care pot fi gasite in diverse variante, fiecare dintre acestea fiind potrivita pentru un anumit scop. Iar in randurile urmatoare vom prezenta cateva dintre tipurile de binocluri ce sunt intrebuintate mai des.

Tipuri de binocluri si intrebuintarile lor

Pentru cei care sunt pasionati de vanatoare si prefera sa isi petreaca ore intregi cautand si stand la panda in asteptarea prazii exista binoclurile pentru vanatoare. Foarte important la acest tip de binoclu este faptul ca ofera un zoom puternic care va face ca tinta urmarita sa nu simta faptul ca exista un vanator in zona. Astfel ca aceasta nu va fi speriata de cei care stau la panda si prin urmare nu va incerca sa fuga, lucru care face binoclurile de acest tip perfecte pentru cei care au ca hobby vanatoarea.

Si pentru persoanele pasionate de urmarirea pasarilor in habitatul lor natural exista binocluri speciale.  Acestea pot fi gasite in mai multe variante, depinzand de tipul pasarilor pe care pasionatii doresc sa le urmareasca. Modelul 8×21 este potrivit pentru pasarile care zboara la inaltimi mici si isi construiesc cuiburile in copaci scunzi sau in locuri nu prea inalte. Dar pentru cei pasionati de pasarile care zboara si isi construiesc cuiburile la inaltimi mai mari se recomanda modele mai puternice. Iar pentru o imagine mai clara este indicata si achizitionarea unui tripod.

In cazul in care binoclurile sunt folosite in medii foarte umede

In cazul in care binoclurile sunt folosite in medii foarte umede, cetoase sau chiar pe ploaie este indicata achizitionarea unor modele care sa fie rezistente la apa. Acestea sunt special realizate pentru aceste conditii, avand imbinarile sigilate pentru a nu lasa umezeala sa intre in interiorul aparatului si sa il deterioreze. In plus cele mai multe dintre aceste binocluri sunt facute sa reziste si la umezeala care se face in timpul trecerii bruste de la o temperatura scazuta la una ridicata sau invers. Astfel ca proprietarii unui astfel de binoclu nu o sa trebuiasca sa isi faca probleme in legatura cu umezeala, indiferent cum apare aceasta.

Pentru cei care nu sunt interesati de fauna si flora, dar sunt pasionati de astronomie exista si binocluri special realizate pentru acest tip de hobby. Acestea sunt de regula mai mari si mai grele deoarece necesita lentile mai puternice, care sunt de regula si ceva mai mari decat cele obisnuite. Pentru a putea manevra mai usor un astfel de binoclu potrivit pentru pasionatii de astronomie achizitionarea unui tripod este necesara.

Indiferent de pasiunea pe care o aveti si de modelul care se potriveste acesteia puteti sa va cumparati binoclul de la Skypro, o firma care va poate indruma spre alegerea celui mai potrivit tip de binoclu. La Skypro puteti sa gasiti informatii si despre telescoape, microscoape sau lunete, astfel ca puteti sa achizitionati si alte instrumente potrivite pentru pasiunile dumneavoastra. Sau, de ce nu, puteti sa alegeti un cadou pentru un cunoscut care este pasionat de astfel de obiecte.

 

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.