dieta dukan romania

Nu mai visa la slabire! Slabeste cu Dieta Dukan incepand de azi!

Scapa de frustrari si incepe sa slabesti de astazi cu Dieta Dukan. Iti este teama de acel moment cand o sa te duci la plaja in aceasta vara ? Chiar si impachetarea costumului de baie te umple de o frica asemanatoare cu o vizita la dentist pentru un tratament de canal ?

Acest post o sa iti arate cum sa adaptezi planul dietei Dukan ca sa corespunda cu o pierdere in greutate la care doar visai inainte. Si asta nu este tot, mai sunt vesti bune…te poti bucura si de mancarea delicioasa specifice dietei Dukan!

Ce este dieta Dukan ?

Dieta Dukan este numita dupa fondatorul ei, doctorul Pierre Dukan, un nutritionist francez, care a dorit sa dezvolte o dieta bazata pe un consum crescut de proteine, natural si sanatos, care promoveaza pierderea in greutate si ajuta la pastrarea unei greutati constante toata viata.

Au fost numeroase studii si diete recente, precum dieta Atkins, care promovau un consum scazut de carbohidrati si beneficiile proteinelor pentru pierderea in greutate si controlul acesteia. Dieta Dukan reprezinta mai mult un plan de mancat, care nu implica o numarare de calorii sau senzatii de foame.

Inainte de a incepe cele 4 faze ale dietei Dukan, trebuie sa iti calculezi adevarata greutate pe site, introducand diferite statistici intr-un calculator online. Daca intentionezi sa tii aceasta dieta, iti recomand sa citesti despre fazele dietei Dukan. Acestea incluud:

  • Varsta, Genul
  • Greutatea actuala si inaltimea
  • O greutate tinta realista
  • Cat ai cantarit cel mai mult
  • Cat ai cantarit cel mai putin
  • Greutatea ta medie
  • Cate diete ai mai urmat
  • Tendinte familiale de a lua in greutate
  • Structura osoasa
  • Numarul de sarcini

dieta dukan romania

Siteul de diete Dukan iti trimite apoi un grafic si informatii, care iti arata cu ce faza a dietei ar trebui sa incepi si cat sa dureze aceasta.

Alternativ, sau pentru scopuri de comparatie, ar trebui sa verifici calculatorul de greutate ideala a doctorului Hall.

Cum functioneaza dieta Dukan ?

Sunt 4 faze ale dietei Dukan:

1)Faza de atac – dureaza intre 5 si 10 zile. Este facuta pentru a da un start puternic dietei tale si implica consumul doar de proteine pure, precum peste, oua, carne slaba si produse lactate fara grasimi, dintr-o lista de 68 de alimente

2) Faza de croaziera: dureaza intre cateva saptamani si cateva luni. In aceasta faza, adaugi legume, fructe si alimente naturale vrei in dieta  proteica in fiecare zi. Ramai in aceasta faza pana ajungi la greutatea ta ideala si ar trebui sa ai 3 zile de dieta pentru fiecare 450 de grame pierdute.

3) Faza de consolidare: in aceasta faza, poti adauga treptat toate mancarurile inapoi in dieta, dar numai in cantitati limitate. Inca ai o zi dedicata proteinelor in fiecare saptamana, dar aceasta faza e creata pentru a-ti impiedica corpul sa ia inapoi in greutate. Durata fazei de consolidare este de 5 zile pentru fiecare 450 g pierdute in greutate.

4) Faza de stabilizare sau faza finala: reprezinta noul tau tipar de mancat pentru restul vietii tale.

Cat poti slabi cu Dieta Dukan?

Cea mai mare pierdere in greutate in timpul dietei Dukan are loc in faza de atac a acesteia. Pentru majoritatea celor care tin dieta si vor sa piarda intre 9 si 18 kg, pierderea in greutate in aceasta etapa este in jur de 1,8 pana la 3 kg, in timpul primelor 5 pana la 10 zile, conform lui Pierre Dukan. Aceasta reprezinta o pierdere rapida in greutate.

Conferinta anuala din 2014 a Colegiului American de nutritie (American College of Nutrition) a prezentat un studiu in care au fost implicati peste 48 de subiecti peste greutatea normala care au urmat cele 4 faze ale dietei Dukan timp de 24 de saptamani. Aici gasiti mai multe detalii.

Pierderea in medie in greutate printre participanti a fost de 5,4 kg si cea mai mare pierdere in greutate a fost de 20, 4 kg in timpul dietei Dukan.

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.