produse-skincare

Cele mai bune produse pentru skincare – Ce funcționează și ce e doar marketing?

M-am apucat de blogging în 2011 și de atunci am avut ocazia să fac cunoștință cu multe branduri și să testez foarte multe produse. Am observat în tot acest timp ceea ce funcționează cu adevărat și deja recunosc după prima frază din documentul de presă dacă noua lansare e marketing și nimic altceva.

Consumerismul ia proporții din ce în ce mai mari, iar noi bloggerii suntem foarte responsabili de acest lucru. Peste tot unde mă uit, chiar și eu ca blogger mă mir de ‘produsele minune’ care apar peste noapte.

Ca atare, hai să vedem totuși până unde funcționează un anumit produs de skincare și să recunoaștem unde începe marketing-ul.

În plus, hai să nu mai cumpărăm chestiile pe care ni le putem face acasă, și să păstrăm bugetul pentru o crema de calitate de exemplu, care chiar face diferența și ne-ar putea ajuta; să investim, deci, în calitate, mai de grabă decât în cantitate. Hai să acordăm atenție gesturilor importante și foarte simple (precum demachierea)!

Încep prin a spune că îmbătrânim cu toții și că nu există produs cosmetic care să stopeze acest proces; totuși putem să îl încetinim, iar aici trebuie să luăm în considerare factorul genetic, tipul de piele, stilul de viață.

De pildă, toată lumea vorbește de soare și cât este de dăunător să expui pielea fără protecție; totuși, prin comparație, mai puțină lume vorbește despre cât este de dăunător pentru piele fumatul (cel puțin pentru piele).

Eu am fumat vreo 15 ani și știu că atunci când m-am lăsat de țigări, efectul asupra tenului meu a fost acela de lifting (și nu doar în cazul meu a fost așa, am mai vorbit și cu alte persoane care mi-au spus că au observat același lucru).

Apa – cel mai bun hidratant

Apoi, consumul de APĂ este foarte important pentru a avea un ten hidratant și luminos.

Legumele/ alimentația contribuie foarte mult la aspectul pielii.

Vedeți deci, că cele mai importante rezultate îl au aceste gesturi de bază, care nu au legătură cu produsele cosmetice.

Apoi, primul și cel mai important produs cosmetic într-o rutină corectă este demachiantul (în opinia mea) ; iar cel mai important gest este, bineînțeles, demachierea/ curățarea pielii. Un produs de curățare de tip lapte sau ulei sunt de preferat fiindcă acestea alunecă bine și dizolvă machiajul/ impuritățile adunate peste zi/ noapte.

Fiți blânde cu tenul vostru, nu frecați, nu agresați!

Demachiantul nu trebuie să fie scump!

Dacă bugetul vă permite, investiți într-un ser și o cremă de calitate; alegeți produsele în funcție de nevoile voastre și tipul vostru de ten, și nu pentru că ați văzut nu știu ce borcănaș simpatic pe profilul de Instagram al nu știu cărei bloggerite ‘cu ten perfect’.

Aveți încredere în brandurile românești și încercați să testați întâi (dacă aveți posibilitatea) produsele noastre fiindcă multe dintre ele sunt net superioare altor branduri de prin USA, de exemplu.

Dacă nu vă permite bugetul să cumpărați ser și cremă, încercați să investiți într-o cremă de calitate.

De asemenea, dacă puteți, investiți într-un ulei de față pe care să puteți să îl folosiți și ziua, amestecat în cremă (dacă aveți nevoie de o textura mai bogată) dar și noaptea.

cele-mai-bune-produse-skincare

 Crema/ serul/ uleiul:

  • hidratează, iluminează (până la un punct);
  • împrospătează;
  • ajută în cazul petelor pigmentare (până la un punct, aici depinde foarte mult de dimensiunea și culoarea acestora);
  • contribuie la densitatea și la textura pielii (până la un punct, depinde foarte mult de textura pielii fiecărei persoane).

Vitamina C și retinolul sunt 2 ingrediente care chiar dau rezultate!

Alegeți deci, în funcție de nevoile voastre și încercați înainte de a cumpăra!

Crema de ochi este cât de cât importantă, eu personal o folosesc zilnic de câțiva ani, însă înainte, când nu aveam bani, nu îmi cumpăram.

Crema de ochi nu poate să ‘șteargă’ ridurile, și nici să facă să dispară pungile de sub ochi (am pungi sub ochi, știu exact despre ce vorbesc).

 O BUNĂ cremă pentru conturul ochilor ajută la:

  • hidratarea zonei astfel încât ridurile fine să fie mai puțin vizibile;
  • ajută într-o anumită măsură atunci când vă treziți cu ochii umflați (să nu încurcăm această situație cu situația pungilor de sub ochi);
  • poate ilumina zona cu cearcăne, dar dacă acestea sunt foarte închise la culoare, crema de ochi nu are nici un efect.

Nu există produs cosmetic care să facă porii să dispară sau care să scoată punctele negre (pe pielea mea va spun)!

Nu uitați să vă îngrijiți gâtul, decolteul și mâinile; acordați-le exact aceeași atenție precum tenului!

Nu investiți în nu știu ce ‘măști minune’ de pe piață, mai bine preparați-le acasă. Eu personal le iubesc și sunt câteva care pentru mine funcționează super, însă pe vremea când nu aveam bani, le făceam acasă, iar efectele sunt cam aceleași (nu subestimați puterea mierii!!).

Masați-vă pielea măcar o dată pe săptămână! Căutați un video pe youtube cu un masaj care se pretează nevoilor tenului vostru și includeți-l în rutina săptămânală. Sau, dacă aveți buget, mergeți la o bună cosmeticiană care să vă răsfețe cu un masaj facial măcar o dată la lună!

Preparați-vă gomajul pentru corp acasă; exfolierea pielii corpului este foarte importantă însă nici un produs de pe piață nu aduce un plus zațului de cafea sau zahărului amestecat în gelul de duș. Am AICI două rețete, dacă vă interesează, sunt gomaje pe care le fac de mulți ani; atenție, dacă aveți piele sensibilă sau reactivă fiindcă unul dintre ingrediente este uleiul esențial de lavandă.

Nu există cremă care să facă celulita să dispară, care să ‘șteargă’ vergeturile și care să rezolve varicele (am din toate trei și știu exact despre ce vorbesc)!

 Aștept comentarii de la voi, mi-ar plăcea să aflu în ce investiți la capitolul skincare!

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.