cel-mai-bun-sampon-uscat

3 Șampoane Uscate – Cât sunt De Eficiente?

Prima dată când am încercat un asemenea produs, a fost prin 2007, când mă plângeam că trebuie să mă spăl din 2 în 2 zile pe cap și o prietenă mi-a spus că are soluția perfectă pentru mine; ca atare, mi-a adus un șampon uscat Sephora (pe atunci nu exista Sephora în Timișoara, iar prietena mea mi-a adus spray-ul din București).

Am fost atât de încântată, încât l-am folosit constant multă vreme; apoi nu am mai avut acces la el și l-am uitat. A urmat o perioadă de câțiva ani cu păr super-scurt când nu aveam nevoie de așa ceva. Acum, însă, am părul din ce în ce mai lung, iar șamponul uscat este prietenul meu cel mai bun care mă scapă de 1-2 spălari.

Am testat mai multe branduri și doresc să vă prezint 3 dintre produsele pe care le cunosc bine. Cel mai tare îmi plac șampoanele uscate de la Klorane; cel antiseboreic cu extract de urzică este preferatul meu fiindcă absoarbe excesul de sebum, însă nu usucă părul prea tare și oferă un volum extraordinar; după ce îl folosesc, părul arată coafat…e un produs genial.

Pe locul doi este varianta delicată de la Klorane, cea cu lapte de ovăz; acest produs nu absoarbe la fel de bine excesul de sebum și nici nu oferă volumul perfect, însă îmi place totuși. Cred că e perfect pentru personele cu pielea capului sensibilă, sau cu păr mai capricios. Produsele Klorane se găsesc în farmacii, iar prețul este de aproximativ 10€/ 150ml.

Un alt șampon uscat încercat este unul L’Oréal Professionnel; se numește Tecni Art Fresh Dust și eu am folosit varianta cea mai ușoară (Force 1). Nu-mi place deloc, e prea light…poate că variantele celelalte sunt mai OK, însă eu nu mai am chef să încerc. Probabil că este soluția ideală pentru părul sensibil și fin, dar care, la mine, nu a avut nici un efect (părul meu este des dar nu am un fir foarte gros, să zicem că e normal).

sampon-uscat-sephora

Când l-am folosit, a trebuit să aplic aproape jumătate de flacon ca părul să arate cât de cât acceptabil; nu absoarbe sebum, nu oferă volum, usucă părul…nu vi-l recomand. Se găsește în magazinele specializate sau saloanele de coafură, prețul este de aproximativ 15€/ 150ml.

Despre șamponul uscat Batiste, am aflat de pe unul dintre blogurile pe care le urmăresc și am fost foarte curioasă ca să îl testez. Este un produs mai puternic decât cel cu extract de urzică de la Klorane, oferă un volum perfect, absoarbe în totalitate excesul de sebum, are un miros fin si plăcut, însă mie îmi usucă părul, iar pelicula de pudră este destul de greu de îndepărtat. Totuși îmi place și cred că va fi soluția excelentă pentru anotimpul cald, când pielea capului produce mai mult sebum. Prețul este de aproximativ 5€/ 200ml.

 Voi apelați la acest tip de produs când nu aveți timp să vă spălați părul? Dacă da, ce branduri folosiți/ recomandați?

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.