cele-mai-bune-produse-demachiante

3 produse demachiante și o tehnică naturală de curățare

De mult nu am mai încercat alt demachiant în afară de cel de la Caudalie, ca atare am ales aceste 3 produse ce aparțin unor branduri dermatocosmetice cu care nu m-am mai întâlnit de mult: Vichy (care a fost la un moment dat brandul meu preferat), La Roche-Posay (de la care am folosit doar produse pentru îngrijirea corpului) și Bioderma (despre care nu știu prea multe; am folosit ceva produse mai de mult, însă nu îmi aduc aminte ce anume și cum mi-au plăcut).

Mi s-a părut interesant conceptul Vichy de 3 în 1 pentru un demachiant. Este un produs gândit pentru pielea sensibilă, nu conține parabeni și este în același timp lapte, loțiune și demachiant pentru ochi. Are o textură lejeră, între loțiune și gel; demachiază destul de bine, nu încarcă porii, nu agresează ochii…însă nu m-a impresionat, produsul rămâne la suprafața pielii și e cam lipicios. Prețul este de aproximativ 14,00€/ 200ml.

De la La Roche-Posay am ales laptele demachiant fiziologic, conceput pentru pielea sensibilă, uscată și foarte uscată. Are o textură destul de densă, nu are miros, nu conține parabeni și demachiază excelent. În general nu prea tolerez demachiantele sub formă de lapte, însă acesta este ușor și plăcut. Produsul nu rămâne la suprafața pielii și nu încarcă porii, deși este destul de consistent. Pentru mine personal este important ca un demachiant să curețe perfect și rapid machiajul ochilor unde am o sensibilitate, mai ales că sunt și purtătoare de lentile de contact…pot, deci, să recomand acest produs chiar și persoanelor sensibile ca și mine, fiindcă este foarte bun. Prețul este de aproximativ 14,00€/ 200ml.

produse-pentru-demachiere

De la Bioderma am ales apa micelară pentru piele sensibilă. Este un produs fără miros, demachiază cel mai bine dintre cele 3, nu usucă pielea, lasă o senzație fresh și este extraordinar de lejer. Face parte deja dintre preferatele mele și de acum înainte îl voi avea mereu în dotare. Prețul este de aproximativ 9,00€/ 100ml.

Iar acum- pentru amatoarele (ca și mine) de uleiuri și tehnici ieftine și naturale de îngrijire- iată o metodă de demachiere și, în același timp, de curățare în profunzime, care are la bază o combinație din 2 uleiuri. Este recomandată tuturor tipurilor de ten și face minuni. Iată cum se combină:

  • pentru tenul gras/ mixt: 30% ulei ricin, 70% ulei măsline;
  • pentru tenul normal: 20% ulei ricin, 80% ulei măsline;
  • pentru tenul uscat: 10% ulei ricin, 90% ulei măsline (uleiurile trebuie să fie 100% naturale, neprocesate).

Este puțin incomod să te demachiezi cu ulei, însă merită, măcar din când în când. Eu le amestec în palmă, apoi aplic amalgamul pe față masând încet până se dizolvă tot machiajul, chiar și cel din zona ochilor. Cu ajutorul unui prosop pe care îl ud cu apă fierbinte, curăț încet și delicat toată fața, dar fără să fricționez. Repet de câte ori e nevoie. Tenul rămâne extraordinar de curat, zona nasului- unde sunt predispusă la puncte negre- arată ca după un tratament cu gomaj, pielea strălucește și e hidratată. Din comoditate nu optez foarte des pentru această metodă, dar combinația celor 2 uleiuri reprezintă cel mai bun demachiant existent…vă recomand să încercați măcar o dată fiindcă nu vă va părea rău și veți vedea că veți reveni periodic la această tehnică.

Voi ce produse demachiante folosiți/ recomandați?

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.