televizor uhd

Televizor uhd – tehnologie si functionalitate

Astazi, tehnologia a evoluat destul de mult, incat imaginile sunt redate la un nivel mult mai ridicat fata de cele din trecut. De exemplu, un model care detine caracteristici ale imaginii foarte bune, fapt datorat acestei tehnologii UHD este un televizor uhd. Un astfel de televizor reda imaginile la un nivel atat de ridicat incat se aproapie de unele reale. Acestea au culori vii, iar detaliile nu se pierd indiferent de dimensiunea imaginii. Detaliile din imagini se observa mai bine datorita rezolutiei de 3840 x 2160 pixeli, aceasta fiind mult mai ridicata fata de alte tipuri de rezolutie. In plus, redarea va fi una mult mai realista.

Un televizor uhd creeaza realitatea din imagini

Mai exact, un televizor hdr include caracteristica 4K, acesta avand avantajul de a prezenta detaliile din imagini.  Este adevarat ca detaliile fac diferenta, iar acelasi lucru se intampla si in acest caz. Atunci cand veti privi o imagine cu un oras, nu doar ca veti observa un bloc si fereastra sa, ci si oamenii care intra sau ies din acesta. Astfel, o rezolutie de 3840 x 2160 va reda detalii pe care alte tipuri de rezolutii nu le surprind.

Un astfel de televizor are caracteristici superioare ale imaginii, dintre acestea fiind de mentionata si  PurColor, o caracteristica importanta. Aceasta va da viata imaginilor si le va face mai clare, nuantele fiind mai precise.

televizor uhd

Un televizor uhd are dotari perfomante din punct de vedere al imaginii, unele modele avand functiile UHD Upscaling sau UHD Dimming. Poate va intrebati cu ce se ocupa aceste tehnologii. In primul rand, tehnologia UHD Upscaling se ocupa cu optimizarea continutului, astfel incat vizualizarea sa fie la fel de buna, indiferent de calitatea imaginilor.  Aceasta optimizare se realizeaza in 4 pasi, astfel incat detaliile sa fie imbunatatite, fiind eliminat si zgomtul cadrelor. Astfel, vor rezulta imagini de o calitate inalta.

Relaxati-va privind la un televizor modern

UHD Dimming este tehnologia care va folosi puterea de procesare, astfel incat sa poata controla software-ul de imbunatatire a imaginii. Astfel, aceasta va imparti ecranul in mai multe portiuni, astfel incat fiecare sa poata fi imbunatatita si optimizata pentru culoare, luminozitate si claritate.  Va rezulta o imagine cu clara si cu detalii precise.

Fie ca priviti filme, urmariti stiri, emisiunea preferata sau jucati jocuri, un televizor uhd va reda continut de calitate, ceea ce il face si mai scump fata de alte modele. Asta pentru ca tehnologia ce apartine de un televizor uhd este cea care se ocupa in principiu de imagine, aceasta avansand pana la 50%. Astfel, tenologia UHD elimina umbrele ce apar intr-o imagine, lasand-o luminoasa si colorata.

Mai trebuie mentionat si faptul ca un televizor cu tehnologie uhd are si o gama larga de culori, astfel incat imaginea sa iaba exact culoarea sa reprezentativa epntru a fi mai reala. Alaturi de un contrast puternic, un televizor tip hdr va va face sa va simtiti ca patrundeti in lumea virtuala. Televizorul uhd este unul dintre cele care detine caracteristici de ultima generatie, din punct de vedere al imbunatatirii imaginii si a ecranului.

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.