Ce instrument optic ar trebui sa alegi daca vrei sa iesi in natura pe timp de noapte

Ochelarii cu vedere de noapte capata din ce in ce mai multa importanta in lumea contemporana. De la utilizarea lor de catre fortele de politie sau armata, la vanatori, exploratori sau chiar muncitori in anumite domenii, ei sunt folosit pe scara larga si de aceea trebuie alese modelele care ofera cele mai bune calitati in functie de necesitatile fiecaruia. Si pe langa an sau caracteristici de productie, persoanele interesate au de ales dintre mai multe forme de ochelari, fiecare cu avantajele sale.

Monoclu cu night vision

Aceste mici instrumente optice sunt poate cele mai versatile dintre toate, pentru ca pot sa fie folosite in multe situatii si incurca cel mai putin. Fie ca sunt preferate de catre vanatori, de cei carora le plac drumetiile (si care nu isi doresc probleme din pricina intunericului), acestea isi vor face treaba in orice situatie este nevoie de ele. In plus, fiind de dimensiuni mai mici, sunt usor de transportat si toate persoanele un pic mai aventuroase, care ajung sa se bucure de beneficiile lor apreciaza asta. Singura lor problema este ca nu maresc, asa ca nu sunt ideale pentru cei care vor sa priveasca mai departe decat o pot face cu ochiul liber.

Ochelarii de noapte

Singura diferenta dintre acestia si monoclu este ca ai acopera ambii ochi. Fiind mai mari, sunt mai dificil de transportat, dar asta nu inseamna ca nu vin si cu avantaje suplimentare. In primul rand, ofera o claritate superioara si cu ajutorul lor poti avea o vedere la 180 de grade a imprejurimilor. Acestia sunt ideali pentru a te descurca in natura chiar si pe timpul celei mai negre nopti, cand este extrem de usor sa te poti rataci. Deci daca vrei sa pleci intr-o excursie pe munte, in paduri sau la vanatoare pe timp de nopate, ar fi necesar sa ai la tine o astfel de pereche.

Lunetele de noapte

Vanatorii adevarati stiu ca exista doua tipuri de lunete de noapte. Pe de-o parte sunt cele care se fixeaza pe arma si care pot sa fie folosite exclusiv cand este intuneric. Ele sunt practice, dar daca te gandesti sa pleci la o vanatoare de 24 de ore, ar trebui sa aduci cu tine si una de zi.  Va avantajoase sunt insa lunetele de zi/nopate, care au o parte suplimentara, montata in fata lunetei normale, care se poate scoate cand vanezi pe timpul zilei.

Binoclu cu vedere nocturna

Spre deoserbire de ochelarii de acelasi tip, acest instrument poate sa si mareasca imaginile, deci din start este mai bun pentru cei care cauta sa stie mereu ce se afla in fata lor, chiar si la cateva sute de metri distanta. Poate cel mai bun exemplu in acest caz este un binoclu militar cu infrarosu, dar exista foarte multe modele disponibile si pe piata normala, pentru vanatori sau temerari si nu sunt chiar atat de greu de cumparat. In functie de buget pot fi alese modele mai simple sau mai complexe, dar in mare parte, acestea functioneaza cam la fel, indiferent de pret.

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.