greturile-matinale

3 Remedii Pentru Tratarea Greturilor Matinale

Sarcina este o perioadă magică pentru orice mămică în devenire, dar și pentru întreaga familie. Cu toate acestea, graviditatea are și părțile ei mai dificile.

Potrivit unor studii, 80 % dintre femei experimentează grețuri matinale. Trebuie ținut cont că, cel mai probabil, acest lucru nu va dura toate cele 9 luni. Se întâmplă însă, din cauza modificărilor hormonale, care induc vomă și greață constantă. Pe măsură ce sarcina progresează, nivelul hormonului HCG scade, astfel încât puteți scăpa de stările de rău. Se poate întâmpla, totuși, ca greața să fie prezentă pe tot parcursul sarcinii.

Noi ne-am gândit la trei remedii naturale, care ajută la ameliorarea grețurilor matinale.

1.LĂMÂIE:

Lămâia poate ajuta în mai multe feluri. În timpul grețurilor matinale, câteodată doar mirosul de lămâie ajută ca simptomele să devină suportabile, dar se poate bea și zeamă de lămâie, apă plată cu lămâie sau smoothie, limonadă și alte băuturi răcoritoare pe bază de lămâie. Important este să nu le consumați cu mult zahăr, mai degrabă folosiți miere în loc de zahăr,iar băutura să fie cât se poate de rece.

RețetăLemon Smoothie (1 porție):

  • 1 lămâie decojită, fără sâmburi
  • 1 banană
  • 1 linguriță de Stevia (*plantă dulce, are capacitatea de a regla nivelul zahărului în sânge (glicemia), de a înfrâna pofta de dulciuri și a tempera senzația acută de foame)
  • 1/2 cană de apă
  • 3 cuburi de gheață

Amestecați lămâia și apa cu ajutorul unui blender. Adăugați banana, stevia și gheața, apoi amestecați din nou.

greturile-din-sarcina

2.GHIMBIR:

Ghimbirul a fost și este un remediu foarte apreciat și eficient. Este unul dintre cele mai vechi si cele mai de încredere remedii pentru calmarea stărilor de greață.

Acesta poate fi consumat în mai multe feluri. Pentru unele femei gravide este suficient dacă inhalează mirosul de ghimbir. Extrem de eficiente sunt și ceaiul de ghimbir sau biscuiții de ghimbir.

Ceaiul de ghimbir este folosit de mii de ani în scopuri medicale. Medicina populară spune că acest tip de ceai este util pentru calmarea grețurilor,răcelii, diferitelor dureri articulare și problemelor digestive.

Mod de preparare:

Tăiați în cubulețe mici o bucată de ghimbir (spălați-l bine înainte de folosire și decojiți-l, dar subțire), și fierbeți-o cu o jumătate de litru de apă, timp de o jumătate de oră. Se poate îndulci cu miere.

Este recomandat dimineața, înainte de micul dejun.

( ! Bine de știut ca femeile gravide să nu consume prea mult, pentru că produce contracții!)

3.AROMATERAPIA:

Aromaterapia în timpul sarcinii ar trebui să fie folosită cu prudență, dar cu toate acestea, câteva picături de ulei esențial de lămâie sau portocală pot să elimine problemele. Puteți să puneți câteva picături de ulei esențial în vaporizator sau să folosiți un gel de duș sau săpun exfoliant cu aromă.

În afară de ameliorarea stărilor de greață, aromaterapia are mai multe beneficii în timpul sarcinii: eliberează tensiunea fizică și emoțională, relaxează, reprezintă un bun remediu pentru umflarea mâinilor și a picioarelor, a durerilor de spate sau a vergeturilor.

Cu toate acestea, sunt anumite uleiuri care trebuie evitate în timpul sarcinii, pentru că sunt prea puternice și pot induce sângerări. În primele luni de sarcină, ar trebui folosite doar uleiurile recomandate pentru ameliorarea grețurilor,și anume uleiul esențial de lămâieși cel de portocală.

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.