Ce trebuie sa stiti despre web hosting

Cand vorbim despre web hosting ne referim la un serviciu de amplasare a site-urilor in reteaua globala de internet. O companie care pune la dispozitia clientilor astfel de servicii, poarta numele de hoster. Hostingul reprezinta solutia ideala, in momentul in care o firma sau o persoana fizica doreste ca site-ul pe care il administreaza sau il detine sa poata fi vizitat non-stop de cat mai multi utilizatori.

Amplasand resursa pe serverul unui hoster si nu pe computerul personal, problema este rezolvata. In momentul in care va hotarati sa apelati la un web hosting, sa nu cadeti in capcana ofertelor gratuite de acest gen, deoarece severele acestea sunt de cele mai multe ori suprasolicitate si accesul catre ele este foarte limitat, datorita vitezei reduse de lucru si sigurantei scazute. Datorita concurentei in acest domeniu, au aparut tot felul de abonamente de gazduire care sunt foarte accesibile din punct de vedere al costurilor.

Acest serviciu de gazduire pe un sever da posibilitatea oricarei persoane sau firme sa detina un site care sa fie accesibil pe internet. Firmele specializate in astfel de activitati pun la dispozitia clientilor spatii de gazduire sau servere dedicate, cu ajutorul carora site-urile acestora sa fie promovate in reteaua internetului. Cand alegeti un abonament de gazduire web sau un server dedicat trebuie sa tineti cont de numele de domeniu pe care il veti folosi. Acesta este un nume unic, un fel de parola, care trebuie sa aiba maxim 63 de caractere si cu ajutorul caruia veti ajunge la site-ul dumnevoastra. Alegeti drept nume de domeniu cuvinte care sa aiba legatura cu continutul site-ului sau keywords-uri folosite frecvent in textele de pe site.

VPS-urile (serverele virtual private) sunt sisteme avansate de virtualizare, utilizate pentru impartirea serverelor in mai multe servere independente, urmand ca acestea sa fie folosite drept servere dedicate. Serverele dedicate sunt acele servere care sunt configurate conform cerintelor clientului si care sunt unice si lucreaza doar pentru un singur client. Cand vorbim despre un server dedicat implicit vorbim si despre ceea ce poate oferi un astfel de serviciu, si anume: viteza, stabilitate si siguranta.

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.