ventuze masaj

Ventuzele de masaj, un raspuns modern la o tehnica antica

Tratamentul cu ventuze a aparut initial in China antica unde erau aplicate direct pe piele ventuze masaj, iar in interiorul cupei acestora se reducea presiunea folosind o sursa de caldura, ori prin intermediul absorbtiei aerului din interiorul acesteia. Prin aceasta metoda atat pielea cat si stratul de muschi superficiali care sunt situati imediat sub pielei erau absorbiti si mentinuti in interiorul cupei folosind o presiune negativa. Presiunea negative poate fi mutata de-a lungul suprafetei pielii, cu singura mentiune ca presiunea din interiorul cupei trebuia sa ramana activa pe toata durata utilizarii. Rezultatul acestei tehnici consta in absorbtia pielii si a muschilor din zona pielii unde sunt folosite ventuzele.ventuze masaj

Tratamentul are legatura cu anumite tehnici specifice de masaj, cum este cazul piscarii rapide a pielii de pe spate, ceea ce reprezenta o componenta importanta a tehnicii de masaj cunoscuta si sub numele de “tuina”. Aceasta metoda presupunea ca pielea sa fie piscata doar in anumite puncte fixe, care erau cunoscute ca si meridiane energetice, pana la inrosire.

Asa cum am mentionat si in titlul de mai sus, ventuzele de masaj reprezinta un raspuns modern la o tehnica antica folosinda in China de acum trei/ patru mii de ani in urma. Primele forme de ventuze de masaj erau create ori din cornurile animalelor, din bambus, ceramica sau sticla, iar cele mai noi forme erau create din plastic. In prezent, cea mai moderna forma a ventuzelor de masaj este din silicon din mai multe motive, dintre care faptul ca elimina nevoia folosirii unui aparat suplimentar pentru a incalzi ventuzele, si pentru ca siliconul este in sine un material foarte maleabil si elimina riscul aparitiei colturilor sau marginilor in care pacientul poate fi ranit in timpul tratamentului de masaj.

Efectele ventuzelor de masaj din silicon au fost confirmate si de catre cele mai bogate persoane din lume, vedete precum Victoria Beckham, Jennifer Aniston sau Gwyneth Paltrow, chiar daca aceste persoane au posibilitatea de a folosi cele mai scumpe interventii chirurgicale din lume, interventii pe care de altfel omul de rand nu le poate obtine. Pe scurt in continuare va vom prezenta cateva dintre cele mai importante beneficii ale acestei forme de tratament.

Aceasta forma de terapie poate fi utilizata in tratarea unei game diverse de afectiuni si boli, cum ar fi raceala, gripa, durerile de muschi si de oase, ajuta la relaxarea si oferirea de odihna corpului, redau energia si intaresc punctele prin care sangele curge prin corp si organism, imbunatatesc circulatia sanguina. Medicii traditionali chinezi au constat ca terapia prin ventuze de masaj ajuta la imbunatatirea chi-ului din corp, ceea ce ajuta la redarea echilibrului interior. Nu in ultimul rand, ventuzele de masaj pot fi folosite pentru a scapa de celulita.

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *